Interviews

2018

… 14 september: Voor het platform Yabiladi stelde Julie Chaudier mij een aantal vragen. Het interview is in het Frans.

1 augustus: Gert Jan Geling interviewde mij over de religieuze beleving van moslims in Nederland. Klik hier voor het interview.

2017

15 maart: Enis Odaci interviewde mij voor Nieuwwij over het medialandschap in Nederland. Klik hier voor het interview.

18 januari: Ewout Klei van de nieuwssite Jalta interviewde mij over de PVV en wat er zal gebeuren als Wilders minister-president wordt. Klik hier voor het interview.

2016

5 september: Ewout Klei van de nieuwssite Jalta interviewde mij onder andere over mijn rol in het publieke debat inzake de islam. Klik hier voor het interview.

21 augustus: Ik werd geïnterviewd door Al Jazeera over de opkomst van extreemrechts in Europa en wat dit betekent voor vluchtelingen en de toekomst van de democratie. Klik hier voor het interview (Arabisch).

9 juni: Jan Roos van GeenStijl interviewde mij voor het programma ‘Gesprek op Niveau’ over de islam. Klik hier om het interview te bekijken.

1 mei: Door het Arabische taaltijdschrift ‘Al Jadeed’ werd ik geïnterviewd over uiteenlopende onderwerpen, waaronder de relatie tussen de islam en moslims enerzijds en het Westen anderzijds; de westerse politiek ten aanzien van het Midden-Oosten; de verantwoordelijkheid van Arabische staten voor hun eigen welzijn en het trauma van de islam. Klik hier voor het gehele interview (Arabisch).

2015

15 november: Ik was te gast bij Van Liempt Live naar aanleiding van de aanslagen in de Parijs twee dagen eerder. Ik sprak daar over de radicalisering van moslimjongeren en hoe dit tegen te gaan. Klik hier om het programma te bekijken.

7 oktober: Margreet Reijntjes interviewde mij in het programma ‘Twee Dingen’ van Omroep Max. Ik sprak daar niet alleen over de gevaren van jihadisme, maar ook over de schoonheid van de Arabische taal.

20 maart: Ik werd voor het Nieuw Israelietisch Weekblad geïnterviewd door Ted de Hoog. Het thema dat centraal stond in ons gesprek was het islamitische antisemitisme. Klik hier om het interview te lezen.

18 januari: Voor het radioprogramma De Kunst van het Luisteren van de Joodse Omroep werd ik geïnterviewd door Paul Damen en Alfred Edelstein. We spraken over de verhouding tussen de islam en het jodendom toen en nu.

2012

10 december: Voor het radioprogramma NTR Lijn 1 werd ik door Barbara van der Klis geïnterviewd over mijn pamflet ‘The Speck in Your Brother’s Eye’. In dit pamflet analyseer ik het gedachtegoed van de Partij voor de Vrijheid met betrekking tot de islam.